(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Imeli smo se zelo lepo. 

Pred šolo smo se začeli zbirati ob 8:20, ko so ostali začeli s poukom. Na pot smo odšli ob pol devetih. Do prvega postanka smo se vozili približno 1 uro. Imeli smo malico 30 minut. Najedli smo se in pili tekočino. Nabrali smo si veliko moči za na pot in v čokoladnico. 

Po še eni uri vožnje smo končno prispeli na cilj. Imeli smo malo odmora, da smo se spočili od dolge vožnje. Delavci so nas lepo sprejeli in ogledali smo si kratek filmček. Po ogledu smo začeli s čokoladno potjo. Začeli smo s probo kakavovih zrn. Bila so zelo grenka. A potem se je začela prava dežela čokolade. Poskusili smo staljene čokolade v okusih jagode, maline, karamele, pistacije, bučnic, kokosa, ter belo čokolado in več. Poskusili smo tudi pokovko in kosmiče z okusi ter čokolado, v kateri so bile raznorazne stvari, kot so jagode, ananas, kosmiči, bomboni, ipd. Videli smo tudi kip, ki je prikazoval žensko, ki se kopa v čokoladi. Na koncu smo lahko poskusili tudi čokoladne napitke, ki izhajajo iz Peruja. Imajo samo zrušeno kakavovo zrno in vodo. Napitek je zelo grenak. Povonjali smo tudi zelišča s katerimi se čokoladi da boljši okus. 

Po ogledu smo obiskali živalski vrt čokoladnice Zotter. Videli smo lame, ovce, prepelice, mlade kenguruje, hranili pa smo prašičke, lame, zajčke in osle. V živalskem vrtu je bil dolg tobogan. Bil nam je tako všeč, da smo nanj šli skoraj vsi dvakrat. Bil je tudi vodomet, ki je deloval samo, če si gonil na kolo povezano nanj. 

Na koncu živalskega vrta, so tudi grobnice čokolad, ki niso uspele. 

Po ogledu smo še šli kupit nam najboljše čokolade.

Po nakupu smo se odpravili na avtobus nazaj v šolo. Med vožnjo smo še imeli zadnji postanek v Polskavi. Ko smo prišli, smo ugotovili, da je bilo v čokoladnici lepo, a je doma z družino lepše kot karkoli na celem svetu.

Imeli smo lepo čokoladno dogodivščino.

Neža Žaberl, 6. d in Hanna Vodeb Tomažin, 6. b

Dostopnost