(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

ŠOLSKA PREHRANA

ŠOLSKA PREHRANA

Zdrava prehrana in zdravje otrok sta v rokah odraslih. V današnjem hitrem tempu življenja, ko število različnih bolezni skokovito narašča, ima zdrava prehrana velik pomen – je pogoj za trdno zdravje, dobro telesno in duševno stanje ter prijetno počutje.

V šolski kuhinji se trudimo čim bolj približati otrokovim prehranjevalnim navadam in jih uskladiti z njihovimi telesnimi potrebami in željami. Pri sestavljanju obrokov upoštevamo, da ima hrana ustrezno hranilno in energijsko vrednost, da ustreza otrokovim prehranskim navadam ter jim tako daje občutek zadovoljstva in dobrega počutja ob jedi in po njej.

Na centralni šoli in vseh podružnicah zagotavljamo zajtrk, malico in kosilo. Hrano ponujamo po ustaljenem časovnem razporedu na postrežni način (zajtrk, kosilo) in samopostrežni način (malica). Jedilnik za tekoči teden je objavljen na spletni strani šole. Na podružničnih šolah Mestinje, Zibika, Sveti Štefan in Sladka Gora je malica po jedilniku šole, kosilo pa po jedilniku vrtca.

Za učence pripravljamo tudi dietne jedilnike. Dieta mora biti medicinsko utemeljena. Staršem priporočamo, da se zglasijo pri vodji šolske prehrane ali pri glavnem kuharju, da bomo lahko otroku zagotovili prehrano, ki jo lahko uživa.

Dostopnost