(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V sredo, 22. 3. 2023, obeležujemo svetovni dan voda. Dan je namenjen ozaveščanju o pomembnosti vode za življenje na Zemlji in poudarjanju pomena trajnostnega upravljanja vodnih virov. Vsako leto odpira novo temo, ki opozarja na rešitve v zvezi z vodo.

Letošnja osrednja tema se glasi: »Pospeši spremembo.« Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu – za dostop do pitne vode in sanitarno ureditev za vse. Naredi, kar lahko. Vsak od nas lahko postane del sprememb in v svojem vsakdanjem življenju spremeni načine uporabe, porabe in ravnanja z vodo in prispeva k ohranjanju naših vodnih virov.

V okviru Ekošole sodelujemo v projektu Voda – naše bogastvo s katerim želimo učencem približati pomen vode in problematiko pomanjkanja.

Tretješolci so pri podaljšanem bivanju spoznavali vodo, njen pomen in pripravili plakat. Šestošolci in učenci izbirnega predmeta pa so razmišljali kaj jim pomeni voda in kaj lahko storijo za ohranitev pitne vode.

V sklopu naravoslovnih predmetov in razrednih ur pa smo se pogovarjali o pomenu vode in si ogledali prispevka, ki jih je pripravil NIJZ in si jih lahko ogledate na povezavi:

VODA IN JAZ

PRAVLJICA O KOLIBRIJU

V galeriji si lahko ogledate utrinke nekaterih dejavnosti.

                                                                                                         Polona Štante in Vesna Kotnik

 

Dostopnost