(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Praznovanje SLOVENSKEGA PRAZNIKA BREZ ZAVRŽENE HRANE s sloganom »NISEM ZA STRAN, VZEMI ME V BRAN« smo na naši šoli pospremili že ves minuli teden. V petek, 22. 4. 2022, pa smo še posebej posvetili temu dnevu.

Izvedli smo razne dejavnosti, kjer smo še bolj poudarili problematiko zavržene hrane. Podpisali smo zavezo za manj zavržene hrane, izdelovali plakate, postavili transparente s slogani, izvedli meritve zavržene hrane in cilj je bil, da te dni zavržene hrane ne bo, izdelali smo »kuhlo Šefico« in iz papirnatih vrečk še »kuhlice pomočnice.« S pisanjem receptov smo še posebej poudarili, kako ponovno uporabiti hrano, kjer je lahko tudi zelo okusna. S skupnimi močmi smo vse to razstavili in sporočili, da je tudi nam na šoli mar za zmanjševanje količin zavržene hrane in da podpiramo ta dan ter smo zgled in spodbuda pri spreminjanju svojih prehrambnih navad in zmanjšamo količino zavržene hrane. Skozi dejavnosti pa je bil naš slogan »SKUPAJ ZMOREMO!«

Da opozorimo na problematiko zavržene hrane in začnemo s hrano ravnati odgovorneje ter bolj premišljeno in preudarno, smo na naši šoli v projektu HRANA NI ZA TJAVENDAN, kjer skozi celo šolsko leto z raznimi dejavnostmi opozarjamo na to problematiko.

                                                                                                                                                                                                    Učiteljica Ladislava Štancar z učenci OPB

      

     

      

 

 

 

                                                                                                                                                                                            

 

Dostopnost