(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Starši naših učencev so se tudi letos množično odzvali povabilu, da sodelujejo pri Bralni znački za starše. Kar 159 staršev je bilo  svetel zgled svojim otrokom. Na zaključnem srečanju so se srečali z legendo slovenske popevke Ivom Mojzerjem. Po spominih se je z njim sprehodila Tanja Jurjec.

Prisluhnili smo zgodbam, polnim nepozabnih doživetij, ki pričajo, da je bilo Mojzerjevo življenje zares bogato, razburljivo in nenavadno, kar je z Darjo Kebe popisal tudi v avtobiografiji Srečen je, kdor zares živi.  Hvaležen je staršema, da sta v njem zgodaj prepoznala smisel za glasbo in posluh, mu kupila harmoniko in ga vpisala v glasbeno šolo, kjer pa se je učil igrati fagot. Pod odejo je ponoči poslušal Radio Luxembourg  in sanjaril o karieri bobnarja. Želja se mu je uresničila, saj se je kot vsestranski glasbenik z glasbo poklicno ukvarjal vse življenje in tako prepotoval ves svet.  Zanj so pisali besedila in melodije najbolj znani slovenski avtorji, kar tridesetkrat je kot solist nastopal na vseh naših festivalih.  Zimzelene so njegove pesmi Ti si rekla sonce, Polnočni kavboj, Cifra – mož, Deček z ulice, Ko si davi se zbudila …  Kot član skupine Pepel in kri nas je leta 1975 zastopal na Evroviziji z nepozabno pesmijo Dan ljubezni.

Sproščen pogovor z gostom se je nadaljeval ob rogljičkih in jagodah, zadovoljni starši pa so domov odnesli tudi  zaslužena bralna priznanja, ki smo jih letos podelili že šestič zapored.

no images were found

 

Dostopnost