(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Gozdovi so šola trajnostnega razvoja v naravi. Predvsem to velja za slovenske gozdove, v katerih gojimo dolgo tradicijo večnamenskega, sonaravnega in trajnostnega gospodarjenja. Zato so nam gozdne vsebine, vse od narodnogospodarskega pomena in pomena za biotsko raznovrstnost, pa do pomena za našo identiteto, pri srcu. (Vir: Umanotera.org)

V okviru podaljšanega bivanja smo se z drugim razredom pogovarjali o lesu kot naravnem materialu in surovini, s katerim je Slovenija bogata. Gozd namreč pokriva kar 60 % naše države. Kljub temu dejstvu pa ne pomeni, da lahko posegamo v gozdove brez omejitev. Z učenci smo se pogovorili, kaj bi se lahko posledično zgodilo, če v gozd pretirano posegamo in ga izčrpavamo. Zanimiva je bila tudi razprava, zakaj sploh obiskovati gozd in kaj vse v njem najdemo. Ugotovili smo, da je les lahko vir energije za ogrevanje naših domov. Prav tako pa si z izdelki iz lesa lahko polepšamo ne samo naše stanovanje, ampak lahko vpliva na naše razpoloženje. Zato pa moramo pustiti domišljiji prosto pot.

Učenci so skupaj z mentorico ustvarili dekoracijo, ki nas vsako jutro pozdravi, nariše nasmeh na obraz in da vzpodbudo za uspešen šolski dan.

Les nas na šoli razveseljuje v malo drugačni obliki z lesenimi možiclji ob vhodu v šolo.

Dostopnost