Ob svetovnem dnevu kuharjev, 20. 10. 2023, smo se na pobudo ravnatelja učenci in učenke, učitelji ter ostali delavci šole zahvalili osebju šolske kuhinje za prizadevnost, skrb in vsakdanji trud, ki ga vnašajo v pripravo šolskih obrokov.
Med prvim odmorom – času malice – je polna jedilnica obstala in vzeli smo si čas za besedo zahvale in iskrene čestitke. Šolski radio nas je seznanil s tem svetovnim dnevom, nato pa smo zaslišali še ZAHVALO KUHINJI, ki je nastala izpod peresa Kaje Žnidarec.
ZAHVALA KUHINJI
Kuhinja je mnogo več kot le prostor za pripravo hrane. Je dom in
skrivališče pridnih kuharic in kuharjev, ki v vsako jed, ki je
vsakodnevno pripravljena na naših mizah, vlijejo svoja dušo in čustva.
»Sam recept namreč duše nima. Kuhar mora dati dušo receptu.«
(Thomas Keller)
Naša šolska kuhinja pa je pravzaprav tudi želodček
šole, ki neprestano pripravlja, kuha, seklja in meša, da po vsem
znanju, ki ga prejemamo, lahko privežemo tudi dušo. Mnogi menijo,
da je hrana naša kri, kuharji pa naše srce. Za brezskrbno, toplo in
sladko življenje je potrebna kombinacija obojega.
Za vse omenjeno pa se sedaj iskreno zahvaljujemo našim kuharicam in kuharjem, ki
skrbijo za vsakodnevno polne želodčke in čudovit vonj po domačem.
Z gromkim aplavzom smo nagradili naše kuharje in kuharice, ki so v svojem vsakdanjem hitenju kar obstali in se ganjeni prepustili našemu presenečenju.
Iskrene čestitke!