(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Najbolje znajo prvošolce na šolo sprejeti drugošolci, ki so že izkušenejši in pogumno pokažejo tudi kakšnemu prestrašenemu prvošolčku, da je šola samo velika hiša, kjer se bodo kar kmalu počutili kot doma.

Pisano druščino mamic, atijev, bratcev in sestric so sprejeli z naslednjimi besedami:

»Drage prvošolke, prvošolci, spoštovani starši – prisrčno pozdravljeni na tale prvi šolski dan.

V veliko čast nam je, da vas lahko pozdravimo v imenu učencev in delavcev te šole, v katero boste zahajali kar 9 let. Tukaj vas čaka mnogo zanimivega in lepega – novi prijatelji, zabavne igre in kar je najpomembnejše – naučili se boste veliko novega.

Želimo, da bo današnji dan za vas čim lepši in nepozaben. K temu bomo prispevali tudi mi – drugošolci – s kratkim programom. Vse, kar vam bomo pokazali, smo se naučili v šoli.

Iz lastnih izkušenj vam povemo, da vam bo v šoli lepo in da bo to šolsko leto kar prehitro minilo.

Vse lepo vam želimo!«

Besedo sta predali ravnatelju in županu.

Ravnatelj Mitja Šket je poudaril, da je šolski prag danes prestopilo 20.797 prvošolk in prvošolcev in od tega jih je kar 98 na OŠ Šmarje pri Jelšah.

Župan Matija Čakš pa je spomnil na dobro sodelovanje občine s šolo in delil z nami svoj spomin na prvi šolski dan, ki se ga najbolj spomni po koščku torte.

Po kulturnem programu so starši odšli s svojimi razredničarkami v 1. a, 1. b in 1. c, še malce negotovi prvošolčki pa so sledili našima knjižničarkama Moniki in Monji v knjižnico. Obljubili sta jima, da jih tam čaka presenečenje!

O tem in še čem pa bolje od besed govorijo fotografije!

Dostopnost