(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Na začetku šolskega leta zadanim ciljem smo v OPB9 pridno sledili. V sožitju z gozdom in vsem kar ponuja smo v decembru ustvarili še lepše predbožično vzdušje, pretežno z izdelki iz gozda. Še v zimskih dneh smo tudi zasejali mlade bore, katere so v mesecu marcu učenci odnesli domov in jim poiskali nov dom. Najprej se jih je večina odločila, da jih še pustijo nekaj časa v lončkih, kasneje pa jim poiščejo nov dom v naravi.

V aprilu smo pričeli tudi aktivno obiskovati gozd, spremljati njegovo spreminjanje, prebujanje in se tudi aktivno v njem gibati. Žal nam vreme kaj kmalu ni bilo več naklonjeno.  V začetku maja pa smo podelili nagrade tistim učencem, ki so v šolskem letu obiskali gozd najpogosteje. Tri zmagovalke so prejele lepe nagrade (lesen podstavek za posodo, USB ključek, svinčnik, lesen kemični svinčnik), najlepšo pa so si podarile kar same… pogost obisk gozda!

Učenci pridno razmišljajo o vedno novih možnostih, kako vključiti gozd oz. njegove produkte v svoje življenje. Če bomo prepustili domišljiji prosto pot, nas čaka še veliko lepih doživetij v tem čarobnem prostoru.

A ne pozabimo… po obisku gozda se vedno pregledamo, da nismo domov prišli s kakšnim nezaželjenim obiskovalcem!

                                                                                                                        Aktiv projekta

Dostopnost