(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Četrtošolci smo na prvi marčevski dan v 2019 obiskali Kulturni dom Šmarje pri Jelšah z namenom, da si ogledamo slikarsko razstavo.

Gospa Jana Turk Šuc nas je prijazno sprejela in nas popeljala v svet likovne umetnosti. Spoznali smo različna slikarska dela iz različnih časovnih obdobij. S platna se nam je nasmehnila Da Vincijeva Mona Lisa, seznanili smo se z avtorico Kofetarice, Ivano Kobilico, slišali, da je izjemna Lila Prapp zelo uspešna tudi na Japonskem in še in še.

Veliko smo izvedeli tudi o avtorju razstave, domačinu, Janku Oraču. Janko Orač je akademski slikar in grafik. Svoje otroštvo je preživel v Zibiki. Kraje iz Šmarske občine pogosto upodablja v svojih delih. Enega posebej znamenitega najdete spodaj med fotografijami. Uganete kateri je to?

Po uvodu, ki ga je gospe Jani pomagal zaključiti Gal iz galerije, smo dobili priložnost, da si pobliže ogledamo izjemne grafike domačega akademskega slikarja in grafika, gospoda Janka Orača. Otroci in učiteljice smo bili navdušeni. Poskušali smo prepoznati motive, ki jih je gospod Orač upodobil na svojih delih.

Svoje znanje pa smo širili tudi v bogati zbirki knjig o likovni umetnosti, ki jih hrani Knjižnica Šmarje pri Jelšah.

   

 

  

 

 

 

Dostopnost