(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Prvi športni dan v šolskem letu je za nami. Na sončno sredo, 12. septembra, so se učenci skupaj z učitelji spremljevalci odpravili na približno 10-kilometrsko pot do naše najbolj oddaljene podružnice – Sveti Štefan.

Pot nas je vodila preko novega nadhoda mimo vrtca, čez prehod za pešce pri stari šoli in v hrib skozi novo naselje do odcepa za Kamenik. Spet smo se povzpeli v hrib in prispeli do Sedovške domačije, kjer smo se okrepčali z malico iz nahrbtnika. Nadaljevali smo do križišča, se spustili desno v smeri Šmarja in pri smerokazu zavili levo proti Lekmarju. Pot smo nadaljevali po cesti, se povzpeli v hrib in hodili po obronkih Lekmarja.

Kmalu se je pred nami pokazal cilj, a čakal nas je še manjši vzpon, nato pa končno spust v »ciljno ravnino«. Prijetno utrujeni in več kot zadovoljni, da smo vsi zmogli, smo se razveselili tudi prijaznega sprejema učencev in zaposlenih na Svetem Štefanu. Pripravili so nam sadje in osvežilni napitek, drevesa pa  so nam nudila prijetno senco za zaslužen počitek.

 

Dostopnost