(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Z mesecem majem, se je na naši šoli začelo čisto posebno vzdušje, nemirno in polno pričakovanj. Teden vseživljenjskega učenja, ki se je uradno začel 11. maja, trajal pa bo vse do konca junija, smo začeli s pohodom na stolp Ljubezni. Starši in učenci, so se na pobudo učiteljice Marte Rihter, kljub slabi vremenski napovedi odpravili na Žusem. Pot je bila zanimiva, tudi razgled s stolpa je bil dober, seveda pa tudi naša dobra volja ob druženju. Ob poti smo se posladkali s sladkimi gozdnimi jagodami  in se čudili različnim  rastlinam.

no images were found

V goste smo povabili naše babice in dedke ter  fizioterapevta, s katerim smo preživeli aktivni dve uri v naši novi telovadnici. Ugotovili smo, da so naše babice in dedki zelo gibljivi. Nato smo skupaj pomalicali in se okrepčali še s sladkimi jagodami.

no images were found

Udeležili smo se tudi srečanja starejših občanov, kjer smo jim s pesmijo in plesom polepšali dan.

V petek, 25. 5. 2018 smo se odzvali na folklorno povabilo Folklornega društva iz Mestinja z namenom predstaviti ljudsko izročilo na Mednarodnem srečanju folklornih skupin. Naši učenci so pod vodstvom učiteljice Vanje Užmah in ob zvokih harmonike učiteljice Silve Ketiš, nastopili na zunanjem odru, pred Kulturnim domom v Šmarju. Odrska postavitev pod naslovom Kmečko delo na Svetem Štefanu je vsebovala rajalno igro Marička, splet treh ljudskih plesov, petja in dramske igre. Sproščeno petkovo popoldne je tako minilo z druženjem mlajših, starejših ter domačih in tujih folklornih skupin. Tudi v prihodnje se že veselimo novih podvigov na področju učenja slovenske ljudske glasbe in plesa.

no images were found

 

Prvo in drugošolčki so se sladkali z medom in medenimi izdelki. V goste so povabili čebelarja, gospoda Gregorja Ogrizka, ki jim je približal zanimivo življenje čebel, nato pa smo še sami spekli medene medaljone ter jih okrasili. Bili so zelo okusni.

no images were found

V mesec junij smo stopili s prav posebnim dogodkom, otvoritvijo telovadnice. Učenci šole in vrtca so skupaj z učiteljicami in vzgojiteljicami pripravili športen program, kot se za dogodek spodobi. Najbolj nam bo v spominu ostalo tekmovanje med šolsko  ter županovo ekipo. Seveda smo zmagali mlajši in za nagrado dobili pravi pokal.

Vseživljenjsko učenje smo nadaljevali s predstavitvijo poklicev naši staršev. Obiskali sta nas dve mamici, ki sta nam predstavili poklic frizerke ter poklic šivilje. Učenci so se preizkusili v šivanju na šivalni stroj, šivanju gumbov ter seveda v pletenju kit,….

no images were found

Veseli in hvaležni smo vsem, ki so nam pri tem pomagali in prenašali svoja znanja in izkušnje na nas.

 

 

Dostopnost