(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V petek, 1. junija, smo učenci in učenke podružnične šole Sveti Štefan ter otroci vrtca, končno tudi uradno dobili čisto svojo telovadnico. Seveda se je za nas vse začelo že veliko prej, saj smo pridno vadili za športni program, s katerim smo se predstavili obiskovalcem. Najmlajša skupina otrok iz vrtca, nam je pokazala, kako bodo telovadili z obroči. Malo starejši otroci pa so se razgibali z zanimivimi hopi žogami. Sledil je govor našega ravnatelja, Mitja Šketa, ki se je zahvalil vsem, ki so sodelovali pri nastanku telovadnice in obljubil, da jo bomo veliko uporabljali in pazili nanjo. Nato pa smo prišli na vrsto še šolarji in pokazali naše košarkarsko znanje. Na tekmah se ob polčasu pokažejo še navijačice in tudi pri nas je bilo tako. S pravimi navijaškimi cofki so zaplesale in poskrbele za navijaško vzdušje. Za njimi pa so naši fantje pokazali vse svoje gibalne spretnosti na pestrem poligonu. Skakali so, delali prevale, premete in še kaj. Tudi župan, Stanko Šket, nas je pozdravil in povedal nekaj zanimivosti o nastanku telovadnice. Res veliko ljudi je sodelovalo pri tem projektu. Vsem se lepo zahvaljujemo.

Po uradnem programu pa je sledila prava atrakcija, športna otvoritev. Naš ravnatelj, Mitja Šket je oblekel nogometni dres vratarja ter se postavil v gol, na drugi strani pa sta se zbrali dve ekipi, ekipa učencev OŠ Sveti Štefan ter Županova ekipa. Pomerili sta se v streljanju na gol in kot je bilo pričakovati, je čisto pošteno zmagala ekipa mlajših. Rezultat je bil 1 : 0 za učence. Župan jim je, kot se za pravo tekmo spodobi, podelil veliki pokal in s tem tudi uradno otvoril telovadnico.

Neuradni del se je nadaljeval v prostorih osnovne šole Sveti Štefan, kjer je šolska kuhinja poskrbela tako za oči, kot tudi za želodce. Kljub veliki gneči, smo bili nasmejani in smo uživali v medsebojnem druženju. Ob odhodu domov, smo vsem obiskovalcem v spomin, ponudili domačo marmelado izpod otroški prstkov.

Petek je bil za nas zelo naporen dan a hkrati tudi zelo prijeten. Komaj že čakamo, da bomo vsakodnevno uživali v naši telovadnici in obljubimo, da bomo dobro skrbeli za njo, tako da bodo tudi zanamci lahko spodobno telovadili v njej.

no images were found

Dostopnost