(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Turistična zveza Slovenije je v letošnjem šolskem letu preko projekta Turizmu pomaga lastna glava, ki je namenjen predvsem osnovnošolski mladini v turizmu, razpisala projekt na temo Kultura in turizem. Ker so se tudi nekatere učenke OŠ Šmarje pri Jelšah našle v omenjeni projektni temi, smo se kot šola prijavili na razpis. Učenke so že v mesecu januarju oddale napisano turistično nalogo z naslovom ŠMARSKA ČOKOČILANDIJA. Vse zapisano smo morali v četrtek, 5. aprila 2018, zagovarjati in predstaviti na turistični tržnici, ki se je odvijala v Mercator centru Celje.

Učenke so na tržnici v Celju predstavljale tako kulturno dediščino kot turizem, ki ga razvijamo v Šmarju pri Jelšah. Rdečo nit je predstavljala turistično kulturna prireditev Pravi čili fest, ki v naše kraje pripelje ljudi z različnih območij Slovenije, tudi tujine. Obiskovalci naše stojnice so si lahko ogledali čili uhane, verižice in obeske ter degustirali sveže pripravljeno čili čokolado in vrhunski chili con carne. Slednji je nastajal pod budnim očesom Matica Vizjaka, ki je kot gost tudi sodeloval na naši turistični tržnici. Mimoidočim smo ponudile tudi gibalno popestritev z igro “pekočih nogic”.

Pred komisijo, ki je ocenjevala ter točkovala predstavitev na stojnici, so punce uspešno in energično tudi zaplesale ter odigrale lutkovno igro Čili Frik štorija.

Kmalu je program prešel v finale in komisija je razglasila težko pričakovane rezultate ocenjevanja. Učenke OŠ Šmarje pri Jelšah so usvojile srebrno priznanje. Z nasmeški na obrazu tako zaključujemo turistični projekt.

Ob koncu bi želele posebno zahvalo nameniti našemu ravnatelju, ki nam je omogočil pripravo turistične stojnice po naših željah. Iskrena hvala vodstvu šole in županu občine Šmarje pri Jelšah, da ste si vzeli čas in z nami delili navdušenje. Hvala vsem, ki ste nas podpirali in nam pri projektu tako ali drugače pomagali.

Mentorice: Maja Gutsmandl, Vanja Užmah, Anja Vrečko

Dostopnost