(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V večnamenskem prostoru Osnovne šole Šmarje pri Jelšah je v četrtek, 29. marca, potekala območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov »Pesem pomladi«.  Predstavilo se je 12 zborov iz občin Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje, Bistrica ob Sotli in Rogaška Slatina, med njimi kar pet naših: OPZ Ciciban, MPZ OŠ Šmarje pri Jelšah, OPZ OŠ Kristan Vrh in OPZ OŠ Zibika ter združeni zbor otrok iz Mestinja in Sladke Gore. Veliko naših učenk in učencev poje tudi v OPZ in MPZ GŠ Rogaška Slatina, ki je dan pred tem prejel zlato priznanje na državnem tekmovanju mladinskih zborov »26. revija otroških in mladinskih pevskih zborov Zagorje ob Savi 2018«.

Območno revijo je organiziral JSKD Šmarje pri Jelšah, strokovno jo je spremljala zborovodkinja Darinka Ivačič, povezovala pa Maja Ratej. Zborovodje so prejeli priznanja JSKD, ki jih je podelil vodja JSKD OI Šmarje pri Jelšah David Stupica.

Naši najmlajši so se pod vodstvom Helene Rančigaj predstavili s pesmimi O luni, Stara mati, dober dan in Pritepenka.

Tudi otroški zbor iz Zibike vodi Helena Rančigaj. Zapeli so Veseli ringaraja, Iščemo hišico in Nekoč so šli po svetu.

Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Šla je botrica lisička in Ti si fuč so pod vodstvom Tanje Kusić peli otroci iz Mestinja in s Sladke Gore.

OPZ Kristan Vrh se je pod vodstvom Anje Vrbek predstavil s pesmimi Izštevanka, Drežniška in Ptice.

Naš mladinski pevski zbor, ki ga vodi Marta Žgajner, je poslušalce razvajal s pesmimi Kemu si dala rožice, Ecce quomodo moritur in Žitni klas.

Končna podelitev priznanj zborovodjem, v ozadju MPZ GŠ Rogaška Slatina, v katerem poje veliko naših učenk in učencev.

Dostopnost