(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite za svojega otroka, je, da ga naučite razmišljati – to je poslanstvo vsakega starša. (Edward de Bono)

V ponedeljek, 5. februarja, se je večnamenski prostor šole spremenil v veliko sodelujočo skupino staršev in učiteljev. Naša gostja mag. Nastja Mulej, edina licencirana trenerka de Bonovih metod razmišljanja v Sloveniji, nas ni pustila ravnodušnih. Z nagovorom, da lahko starši in učitelji naučimo otroke razmišljati le, če smo tudi sami v tem dobro podkovani, nas je popeljala skozi nekaj de Bonovih metod razmišljanja, temelječih na divergentnem razmišljanju, pri katerem obstaja neskončno število možnosti.

Več kot 200 ljudi spodbuditi k sodelovanju, razmišljanju in dopolnjevanju je visoko zastavljen cilj, čemur ni oporekala niti predavateljica. Pa je vztrajala in verjela, da se tudi to da izpeljati.

Tako smo na zanimiv način spoznavali orodja ustvarjanja novih, koristnih alternativ, oblikovanja novih možnosti in izbir ter zaznavnega razmišljanja, ki prepozna lastno resnico kot omejeno ter se potrudi gledati tudi z drugega zornega kota.

Kot pravi strokovnjakinja, lahko predstavljene tehnike razmišljanja uporabimo v vseh življenjskih situacijah, s tem pa otroke spodbudimo, da bodo znali izstopiti iz rutinskega razmišljanja vsakič, ko je to potrebno, ter razmišljali bolj učinkovito, ustvarjalno, domiselno in sodelovalno.

no images were found

Dostopnost