(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Že v petek preteklega tedna je potekal polfinale regijskega tekmovanja v košarki za dekleta, gostiteljica katerega je bila Osnovna šola Šmarje pri Jelšah. Na njem so sodelovale tri ekipe, zmagala pa je šolska ekipa Šmarja, ki je najprej z legal tekmo premagala OŠ Dravinja Slovenske Konjice z rezultatom 30 : 29. Po tekmi premora pa so bolj prepričljivo zmagale še II. Osnovno šolo Celje z razliko 28 pik. Slednje se niso uvrstile v finale regijskega tekmovanja, ki je potekalo v torek, 28. november 2017, ponovno na OŠ Šmarje.

Prvo tekmo finala smo igrale proti OŠ Pod Goro Slovenske Konjice in jo pričakovano premagale (43:12), po premoru pa je sledila še tekma z že poznano ekipo OŠ Dravinja, ki smo jo zdaj zmagale bolj prepričljivo – 34 : 25, a se je premoč domače ekipe izrazila komaj v zadnjih minutah zadnje četrtine.

V nadaljevanje  – državno tekmovanje sta se tako uvrstili OŠ Šmarje in OŠ Dravinja, a bosta do takrat še marsikaj popravili, saj se omenjeno tekmovanje nadaljuje komaj januarja. Veliko sreče!

Eneja Vehovec Pondelak, 9. a

Dostopnost