V petek, 17. novembra, smo obeležili dan slovenske hrane. Prvo šolsko uro so vsi učenci jedli tradicionalni slovenski zajtrk, učencem 1. b pa sta se pri zajtrku pridružila tudi župan Stanko Šket in ravnatelj Mitja Šket.
Dan slovenske hrane izpostavlja prednosti lokalno pridelanih živil, zato smo za zajtrk ponudili kruh, maslo, med, mleko in jabolka slovenskega, lokalnega izvora. Kruh iz pekarne Geršak (Celje) smo namazali z maslom Mlekarne Celeia (Petrovče) in medom iz čebelnjaka g. Marjana Hribernika, predsednika Društva Čebelarska družina Šmarje pri Jelšah. Pili smo mleko, pridelano na kmetiji Vreže, in jedli jabolka, ki so zrasla le nekaj kilometrov stran, na jablanah sadjarstva Mastnak s Ponikve.
Sedmošolci so obiskali čebelnjak, kjer so jim člani čebelarskega društva približali čebelarstvo ter pomen čebel za pridelavo hrane.
Otroški pevski zbor z mentorico Tjašo Centrih je pred čebelnjakom zapel Slakovo pesem Čebelar in se tako pridružili najštevilčnejšemu pevskemu zboru.
Foto: Nataša Dolenc, 9. b, in Tajda Majer, 9. c
no images were found
no images were found