(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V ponedejlek, 13. novembra 2017, smo se z učenci izbirnega predmeta Turistična vzgoja odpravili v Rogaško Slatino. Mesto smo skušali videti skozi oči turističnega vodiča, pri čemer nam je pomagala ga. Melita Stiplošek, iz TIC Rogaška Slatina. Najprej smo se seznanili z delom informatorja na turistični agenciji Flucher. Usvojili smo znanje novih turističnih pojmov kot so: voucher, baranžma, buking idr.

Na Evropski ploščadi je sledilo nekaj informacij o legendah Rogaške Slatine, za katere pravi ga. Melita, da jih turisti radi slišijo.

Kristalna dvorana nas je sprejela z vso svojo veličino in rade smo prislunile zgodovinskemu razvoju turistične dejavnosti v Rogaški Slatini. Seznanile smo se tudi s številčnim ozadjem turizma, kategorizacijo hotelov, ponudbo, ki jo slednji nudijo, zadesenost kapacitet, idr.

V pivnici mineralne vode Donat Mg je bilo podano in usvojeno tudi znanje zdraviliškega turizma v primrjavi z razliko s kopalnim turizmom. Poudarjena je bila marketinška plat turistične dejavnosti ter predstavitev turističnih sejmov, ki veljajo za ene najuspešnejših na podrčju promocije turizma. Ob degustaciji mineralne vode pa je sledilo malo kremženja obrazov in smeha ob okušanju mešanice mineralov.           

Na koncu se nam je na turistično informacijskem centru Rogaška Slatina pridružila še ga. Nada Lončar, ki nam je predstavila njihovo organizacijo, specifičnost tujih jezikov, ki jih turistični vodiči danes potrebujejo idr.

      

Polne novega znanja in informacij smo se vrnile proti domačemu kraju.

Dostopnost