(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Naša šola nosi naziv Kulturne šole že tri leta. V lanskem šolskem letu pa smo morali ta naziv obnoviti, zato smo v petek, 22. 9. 2017, odšli proti soncu – v Grosuplje, kjer smo prejeli naziv še za naslednjih pet let.

Eneja Vehovec Pondelak in Mojca Drame sta bili izbrani kulturnici naše šole, ki sta se do sedaj izkazali na kulturnem, literarnem in likovnem ustvarjanju.  OŠ Grosuplje je bila lani izbrana za NAJ KULTURNO ŠOLO, zato nas je letos gostila in nam pripravila  celodnevne dejavnosti. Najprej smo se zbrali pri OŠ Grosuplje, kjer so nam zaželeli dobrodošlico, nato pa smo se odpravili  proti Kulturnemu domu Grosuplje, kjer smo si ogledali gledališko predstavo »Nacionalno preverjanje stanja«. Sledile so delavnice za učence in mentorje ter kosilo in druženje ob glasbi. Mojca in Eneja sta svojo ustvarjalnost prelili v sveče nenavadnih oblik.

Titula NAJ KULTURNE ŠOLE 2017 je odšla v roke OŠ Franceta Prešerna Maribor. Podelila pa jo je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Mateja Voh, koordinatorica kulturnih dejavnosti na OŠ Šmarje pri Jelšah

Več fotografij si oglejte v fotogaleriji.

no images were found

Dostopnost