(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V sredo, 14. junija, smo se v šoli Sveti Štefan skupaj z otroki vrtca, vzgojiteljicami in našimi starši, poklonili državnemu prazniku. Ker so četrtošolci ta teden službeno odsotni, uživajo na Debelem Rtiču, smo jim pomagali, da so se poslovili od podružnične šole ter tega šolskega leta.

Kot se na državni praznik spodobi, smo staršem osvežili spomin in našteli nekaj dejstev o Sloveniji ter zapeli slovensko himno. Nato smo skupaj z otroki iz vrtca pripravili krajši a bogat program, kjer smo peli, plesali, deklamirali in dramatizirali. Učenci so dobili priznanja in pohvale, ki so si jih prislužili skozi šolsko leto, prav tako pa tudi starši, ki so pridno brali. Na koncu so četrtošolci preverili ali so tretješolci vredni šolskega ključa. Seveda so. Tako so jim ga z veseljem predali. Praznih rok pa ni ostala razredničarka Silva Ketiš, ki je dobila “čisto novo harmoniko”.

Zahvaljujemo se staršem, ki so poskrbeli za pogostitev. Na mizah so se nam ponujali obloženi  kruhki, čudovito in zelo okusno pecivo, pogače, ocvirki in še marsikaj. Otroci pa so se posladkali še s sladoledom.

    

    

    

    

    

    

    

    

   

      

 

Dostopnost