(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Za nami je zelo uspešen šahovski vikend. V petek se je skupina učencev udeležila že 8. turnirja štajerske kadetske lige v Mariboru. Tadej Dimec je v svoji konkurenci premagal vse nasprotnike in osvojil prvo mesto, Ulla Muzel je bila druga.

V soboto, 22. aprila, sta na Osnovni šoli Jakoba Aljaža v Kranju potekali kar dve tekmovanji – dopoldne EKIPNO PRVENSTVO UČENCEV DO 9 LET, popoldne pa še posamično.

Ekipo so sestavljali: Jakob Gobec (3. c), Vid Koritnik (3. a), Ulla Muzel (3. a) in Lukas Ancelj (2. b). Med 16 ekipami so osvojili odlično 4. MESTO V DRŽAVI, kar je izjemen uspeh. Dosegli so enako število točk kot drugo- in tretjeuvrščeni, tako da so o končni razvrstitvi odločili dodatni kriteriji.

Z borbeno igro so nadaljevali še na POSAMIČNEM PRVENSTVU. V kategoriji deklet do 9 let je naša tretješolka Ulla Muzel zasedla 3. mesto. Fantje so se po dobro odigranih partijah med 86 tekmovalci razvrstili takole: Vid Koritnik – 10. mesto, Jakob Gobec – 26. mesto, Lukas Ancelj – 69. mesto.

V nedeljo, 23. aprila,  pa je na DRŽAVNEM EKIPNEM TEKMOVANJU UČENCEV DO 12 LET sodelovala še ekipa v sestavi: Nik Deželak (6. d), Tadej Dimec (6. a), Tilen Drama (4. a), Rok Košič (4. a) in Luka Kitak (4. a). Učenci so z osvojenim 2. MESTOM V DRŽAVI dokazali, da sodijo v sam vrh slovenskega šaha. Iskrene čestitke!

 

Dostopnost