(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V okviru projekta Odgovorno s hrano iščemo različne načine s katerimi učence, starše in učitelje spodbujamo k bolj odgovornemu izbiranju in ravnanju s hrano.

Logo-slo-2 ES

V ta namem na oglasni deski jedilnice in v ekokotičku objavljamo zanimivosti na področju odgovornega ravnanja s hrano. V mesecu januarju so učenci šestih razredov podrobno spoznali surovino palmovo olje. Palmovo olje je surovina, katere pridelava močno vpliva na onesnaženost in spreminjanje okolja v Indoneziji. Zaradi širjenja plantaž za pridelavo palmovega olja uničujejo tropski deževni gozd in življenje v njem. Naravno rastje sežgejo in izpuščajo v zrak ogromno toplogrednih plinov. S spreminjanjem narave pa tudi odvzamejo življenjski prostor nomadskim plemenom, orangutanom, tigrom, nosorogom in slonom.

Bolj podrobno je predstavljeno palmino olje v spodnji predstavitvi.

Palmovo olje – SPLETNA STRAN

Učenki Anuša Bevc in Zara Božiček iz 6. c sta pripravili predstavitev te problematike na plakatu, ki krasi naš ekokotiček.

20170215_084637

Vabimo vas tudi k ogledu facebook in internet strani Odgovorno s hrano.      https://www.facebook.com/odgovornoshrano/                        https://www.eatresponsibly.eu/sl/

Dostopnost