V okviru projekta Odgovorno s hrano iščemo različne načine s katerimi učence, starše in učitelje spodbujamo k bolj odgovornemu izbiranju in ravnanju s hrano.
V ta namem na oglasni deski jedilnice in v ekokotičku objavljamo zanimivosti na področju odgovornega ravnanja s hrano. V mesecu januarju so učenci šestih razredov podrobno spoznali surovino palmovo olje. Palmovo olje je surovina, katere pridelava močno vpliva na onesnaženost in spreminjanje okolja v Indoneziji. Zaradi širjenja plantaž za pridelavo palmovega olja uničujejo tropski deževni gozd in življenje v njem. Naravno rastje sežgejo in izpuščajo v zrak ogromno toplogrednih plinov. S spreminjanjem narave pa tudi odvzamejo življenjski prostor nomadskim plemenom, orangutanom, tigrom, nosorogom in slonom.
Bolj podrobno je predstavljeno palmino olje v spodnji predstavitvi.
Učenki Anuša Bevc in Zara Božiček iz 6. c sta pripravili predstavitev te problematike na plakatu, ki krasi naš ekokotiček.
Vabimo vas tudi k ogledu facebook in internet strani Odgovorno s hrano. https://www.facebook.com/odgovornoshrano/ https://www.eatresponsibly.eu/sl/