V petek, 18. novembra 2016, smo obeležili dan slovenske hrane z namenom, da bi ozavestili otroke o pomenu zajtrka, prednostih lokalno pridelanih živil, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane, o pravilnem ravnanju z odpadki ter o pomenu zdravega načina življenja. Na ta dan smo za zajtrk ponudili kruh, maslo, med, mleko in jabolka − vse slovenskega, lokalnega izvora.
Učenci 1. c razreda so se zelo razveselili obiska župana Stanka Šketa, ki je z njimi tudi zajtrkoval.
Sedmošolci so obiskali čebelnjak, kjer so jim člani Društva čebelarske družine Šmarje pri Jelšah približali čebelarstvo ter pomen čebel za pridelavo hrane.
Dejavnosti na to temo nismo izvajali samo na dan slovenske hrane, ampak jih bomo na najrazličnejše načine vključevali v naše delo vse šolsko leto. Med drugim bomo v naši naravoslovni učilnici tudi letos zasadili avtohtone vrste rastlin in skrbeli zanje.