(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Repo kisamo, da podaljšamo rok uporabe in da ima boljši okus. Ima veliko vitamina C. Repo zakisajo mikroorganizmi, ki so prisotni na površini repe. Sladkor v repi mikroorganizmi spremenijo v mlečno kislino, ki daje repi kiselkast okus in podaljša njeno obstojnost.

Repo smo kisali po naslednjem postopku:

Repo smo najprej umili, očistili, nato pa jo naribali. Naribano repo smo solili. Enemu kilogramu repe smo dodali 20 g soli. Soljeno repo smo natlačili v kozarec. Pustili jo bomo kisati 2 tedna, nato pa si bomo pripravili kmečko pojedino.

Zapisala Klemen Lotrič in Anže Javornik.

DSC_0934  DSC_0935

DSC_0936  DSC_0938

DSC_0939  DSC_0940

DSC_0937

DSC_0941  DSC_0942

Dostopnost