(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

“Svet v katerem želim živeti!” je bilo vodilo tega tedna in otroci so se predajali domišljiji in sanjarili o svojem sanjskem svetu.

  • Pri neobveznem izbirnem predmetu računalništvo, smo v programu Slikar oblikovali svoj svet, v Wordu pa  zapisali nekaj besed o njem. 

žigov svet           Svet v katerem želim živeti

       Živeti želim v svetu kjer so zmaji. Zmaje želim imeti, da bi me ščitil pred vojaki,        

       drugimi zmaji in zlobno čarovnijo. 

       Imel bi velik grad z velikim balkonom. Imel bi ga, da bi videl cel svet.

       Žiga Jazbinšek, 4. r

 

 

Svet v katerem želim živeti                                                                                                                                                                                   Želim živeti v čistem in barvitem svetu.  V njem bi bile majhne živali in polno mavric.  Rastline bi bile zelo velike, da bi se lahko spuščala po njih. Ne bi bilo mest. 

svet v katerem želim živeti opis_glorijaGlorija Mužerlin,4. R

  • Pri urah angleščine smo v 1. in 2. razredu raziskovali kako se glasijo lepe misli v različnih jezikih in si na koncu lepo misel tudi podarili.    

                                                podari misel sveti štefan (4)    podari misel sveti štefan (3)

podari misel sveti štefan (6)


Tretje in četrtošolci so priznali, da ne marajo jeznih ljudi in si želijo prijaznega sveta. Zato smo se pri angleščini naučili nekaj načinov sproščanja. Umirili smo se ob umirjeni glasbi in jogi.

Joga_ang (3)     Joga_ang (10)

Joga_ang (7)

  • V popoldanskem času nas je obiskala gospa Gusta in nam prebrala knjigo Ježek gre po svetu. Ob tej priložnosti se ji tudi zahvaljujemo za čudovito potovanje v svet pravljice. Pravljici so sledile še zanimive delavnice.

TEDEN OTROKA (2)       TEDEN OTROKA (16)

TEDEN OTROKA (21)

Veliko smo razmišljali o tem, kaj lahko sami naredimo za boljši in lepši svet. Vsekakor bomo začeli s prijazno besedo in nasmehom. Verjamemo, da nam bo potem vsem lepše.

 

 

Dostopnost