(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Mesec april je eden tistih mesecev, ki se lahko “raztegne” na celo leto; posvetimo ga skrbi za okolje, organiziramo čistilne akcije in se poskušamo vesti še bolj prijazno do našega planeta kot sicer.

Po aktivni petkovi čistilni akciji so naši učenci zbrali misli in jih zapisali na list papirja. Ker se trudimo biti čim bolj ozaveščeni, se jih je nekaj opogumilo in svoje misli poslalo kar po elektronski pošti. Tudi to je ena izmed možnosti, da lahko poskrbimo za naravo. 1. aprila smo jo na Svetem Štefanu očistili. To ni prvoaprilska šala. Kar preverite spodnje fotografije in zapise.

DSC_0412

Čistilna akcija, ki se je zgodila v petek, 1.4.2016 mi je bila všeč. Pobirali in ločevali smo smeti, ki so jih ljudje nametali v našo okolico. Prosim pa, da ljudje, ki so to nametali v naravo, tega ne počnejo več. Bilo je veliko smeti. Tudi če boste kdaj videli kakšne odpadke, jih z veseljem poberite.

Julija Jazbec, 3.r

DSC_0414

Ko smo čistili okolico šole, mi je bilo zelo fino, ker sem pobiral smeti. Ne bi pa tega delal vsak dan.

Tim Belej, 1.r

DSC_0416

Bil sem dobro, ker sem lahko nosil vrečo z odpadki in prispeval, da je narava bolj čista.

Matevž Mužerlin, 1.r

DSC_0421

Čistilna akcija je bila potrebna, ker je bilo v naravi veliko odpadkov. Jaz smeti nikoli ne vržem v naravo.

Lia Hvala, 1.r

DSC_0425

Pobrane smeti smo ločevali. Brskanje po smeteh je bilo zabavno. Jaz smeti vedno pospravim na pravo mesto.

Alina Kočar, 1.r

DSC_0430

1. 4. 2016 smo imeli čistilno akcijo. Najprej smo se razdelili v tri skupine. Jaz sem bila poleg učiteljice Monje. Ko smo vzeli dve vreči za smeti in si nadeli rokavice, smo se odpravili. Jaz sem našla tri pločevinke, škatlo tobaka, folijo, papirčke, pokrove od steklenic… Vmes smo se tudi fotografirali. Šli smo do gostilne Čokelc. Ko smo se vrnili v šolo smo razvrstili smeti. Ko smo si rokavice sneli,  smo si temeljito umili roke. Tako je minila čistilna akcija. Bila mi je zelo všeč.

Darja Čujež, 3.r

DSC_0428

Želim, da ljudje ne bi metali smeti v naravo. Bolj naj spoštujejo naravo. Želim, da vsak človek vrže smeti v ločene smetnjake.

Tomaž Žuraj, 4.r

DSC_0431

Zelo smo se potrudili! Našli smo plastenke in steklenice. Upam, da se to ne bo več ponovilo, da bi ljudje metali toliko odpadkov v naravo.

Veronika Štancer, 3.r

DSC_0436

DSC_0438

V okolici šole je bilo veliko odpadkov, ki so škodljivi za okolico. Mislim si, da moji sokrajani premalo skrbijo za čisto okolje in da bi morali smeti odlagati v zabojnike, ki so temu namenjeni.

Žiga Jazbinšek, 3.r

DSC_0441

DSC_0443

Nikoli si ne bi mislil koliko pločevink in drugih smeti je v našem kraju. Ne vem kdo jih meče predvidevam pa, da tisti, ki jih odvržejo mislijo,da narava vse skrije. Zelo veliko smeti je bilo ob cesti, v grmovju, v gozdu in ob potoku kjer sem našel sod. Med potjo do šole sem našel še konzervo, ki sem jo dal v sod. Vsi sošolci so bili že pri šoli. Ko sem hodil po cesti so me vsi debelo gledali saj niso vedeli kaj točno nesem. ODRASLI NE MEČITE STVARI V NARAVO!!! 

Dejan Skale, 4.r

DSC_0445

Mislim, da bi ljudje bolj morali skrbeti za naravo okoli sebe. Zato menim, da bi se občasno morali zbrati ljudje oz. vaščani in pobirati smeti.

Neža Ramšak, 4.r

DSC_0447

Z šoli smo imeli čistilno akcijo. Zdelo se mi je, da je naš planet velik smetnjak. Če bo šlo tako dalje, bo naš planet (Zemlja) zeloonesnažen. Našli smo pločevinke piva, robčke, vrečke, ovitke žvečilk, folije, plastenke, celo cevi in plastiko. To mi ni všeč!! Kakšni smo ljudje!!!.

Glorija Mužerlin, 3.r

DSC_0456

Ste videli te smeti? To smo našli. Kdo ve kaj se najde v naravi. Nanjo moramo paziti saj je edini dom ki ga imamo.

Kevin Podrepšek, 4.r

DSC_0464


DSC_0462

DSC_0473

V šolo smo prinesli zelo veliko smeti. Tisti, ki mečejo smeti v naravo so nemarni. Želim, da postanejo bolj prijazni do narave.

Julijan Štancer, 2.r

DSC_0483

Dostopnost