(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Na POŠ Zibika smo v sredo, 7. 2., pripravili kratko proslavo s katero smo se spomnili našega največjega pesnika, Franceta Prešerna in obeležili praznik slovenske kulturne umetnosti.
Prireditev smo začeli s slovensko himno, nato pa se odpravili na virtualno popotovanje do in v notranjost Prešernove domačije na Vrbi. Spomnili smo se pesnikovega življenja in njegovih največjih umetnin, ki so »krive«, da imamo danes Slovenci svoj praznik kulture, ob katerem se še posebej zavedamo, kaj pomeni imeti svoj jezik, govoriti v svojem maternem jeziku, v njem peti pesmi, imeti svojo državo in velike kulturne ustvarjalce na različnih področjih.
Pevski zbor je zapel Prešernovo Od železne ceste, tretješolci so nas popeljali v svet ljudske pesmi s hudomušno Pandjejak se parbližuje, ki so jo spremljali z lastnoročno izdelanimi ropotuljami, učenci 1. in 2. razreda pa so nas s pesmijo o sladkosnedem Pedenjpedu povabili v Pedenjcarstvo.
Učence smo spodbudili k ogledu kulturnih prireditev v domačem kraju in h kulturnemu vedenju. Želimo si, da nismo kulturni samo en dan, ampak vse dni v letu. S pesmijo Gremo v kino pa smo se razšli ob veselem venčku znanih slovenskih filmskih pesmi.

Dostopnost