(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V lanskem letu smo se prijavili na projekt ZA ZDRAVJE ŽENSK, ki ga je razpisalo podjetje TOSAMA. In bili smo izbrani. V podjetju TOSAMA so naredili prvi korak k uresničitvi družbene pobude za uvedbo brezplačnih menstrualnih higienskih pripomočkov v javnih izobraževalnih ustanovah, s katerim v ospredje brezkompromisno postavljamo ZDRAVJETosama je učenkam v 100-tih šolah, ki smo pristopile k projektu, za čas pouka zagotovila vložke in tampone iz NARAVNIH MATERIALOV. Ti zagotavljajo kroženje zraka in dihanje kože, preprečujejo draženje, alergije in iritacije – pomembno prispevajo k ohranitvi intimnega zdravja.

Učenci so najprej prisluhnili teoretičnemu delu o pomenu nege telesa in intimnih predelov, nato pa so v manjših skupinah na delavnicah spoznavali razliko med naravnimi in sintetičnimi materiali in pravilno uporabo higienskih pripomočkov.

Ob izvedbi smo prejeli donacijo vložkov in tamponov za učenke, za njihovo brezskrbnost v “tistih” dneh v času pouka, za kar smo podjetju TOSAMA izredno hvaležni. 

Dostopnost