(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Zelo ponosni smo na izpeljani ŠMARSKI ŠPORTNI DAN – VETER V LASEH – S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI!

Prav vsi – učenci, učitelji, izvajalci različnih športnih disciplin ter gosta Cene Prevc in Challe Salle – smo z navdušenjem sodelovali in sobotno dopoldne nas je povezalo v eno veliko   športno-glasbeno aktivno množico.

Na športnih površinah ob šoli ter Jelšingradu smo učenci vseh podružnic in centralne šole opazovali ter sodelovali pri sedemnajstih različnih športnih panogah, kjer so nas pričakali izkušeni trenerji in člani klubov, ki so na nas poskušali prenesti svojo zasvojenost z izbranim športom.

Ob 11.30 smo se vsi skupaj zbrali na tribunah in pred nami se je pojavil prvi gost – CENE PREVC.

Lili Jazbec, učenka 7. c, je z njim vodila pogovor in ta sila preprost vrhunski športnik nam je kljub svoji mladosti zaupal kar nekaj življenjskih modrosti. Med drugim zanj niso najpomembnejši dosežki ter vse žlahtne kovine in lovorike, ki krasijo njegov življenjepis. Še posebej je ponosen na svoja starša, ki sta mu s svojim zgledom vcepila delavnost od ranega jutra do večera. Drugačen, kot je, tako sploh ne zna biti.

Daljina 246 metro v Planici mu je sicer zares v ponos, prav tako olimpijska kolajna … a v življenju štejejo tudi knjige, ki jih je prebiral, šolsko znanje, ki mu je dalo razgledanost, da se je lahko s kolegi športniki širnega sveta znal pogovarjati o marsičem. Prava zanimivost je, da njegov najljubši predmet v osnovni šoli ni bila ravno športna vzgoja – ampak KEMIJA. In če bi imel možnost postati učitelj, bi postal učitelj kemije, kjer bi si privoščil izvajanje poskusov do še skrajne meje varnega. Po pogovoru je Cene še dolgo časa podpisoval svoje fotografije in jih delil učencem.

In sledil je še končni gost CHALLE SALLE, mojster rim in uspešnic, ki je skoraj tisočglavo množico spravil na noge ob hitih Lagano, Poln kufer, Letim … Dokazal je, da tudi on kot glasbenik ne pozna počitka.

Združili smo šport in glasbo, združili odličen ambient s še odličnejšimi gosti in dokazali, da je najlepša zasvojenost Z VETROM V LASEH, ŠPORTNIM VEDENJEM IN GIBANJEM. Ko pa vsemu temu dodamo še glasbeno legendo mladih, je uspeh zagotovljen.

OŠ Šmarje pri Jelšah s TŠM ter Občino Šmarje pri Jelšah

 

 

 

 

Dostopnost