(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Več kot 200 nastopajočih učencev centralne in vseh podružničnih šol je v četrtek, 8. junija 2023, zavzelo Športno dvorano OŠ Šmarje pri Jelšah.

V času Tedna ljubiteljske kulture smo pripravili prireditev Glasbeni bum kot preplet instrumentalnih in vokalnih skupin vse od umetnih zborovskih pesmi, narodne zvrsti, slovenske popevke in vse tja do rocka. Za ozvočenje je odlično skrbel Borut Bevc, program sta povezovala Mateja Voh in Ven Krobat.

Samostojno sta se ob klavirski spremljavi Urške Roškar Imenšek predstavila združena otroška zborčka Zibika in Mestinje ter Šentvid. Sledili sta vokalno-instrumentalna skupina ter vokalna skupina, ki ju sestavljajo predvsem učenci 5. razreda. Da so na Svetem Štefanu izjemni glasbeniki, ki z ubranim igranjem popestrijo marsikateri šolski dan, so dokazali glasbeniki od 1. do 4. razreda. Šolski band je poskrbel, da je jakost v dvorani še malce narasla, takoj za njimi pa je nastopilo Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah pod taktirko Boruta Lorgerja. Največji bum je gotovo nastopil, ko se je številnim godbenikom pridružilo še 200 pevcev vseh otroških pevskih zborov in mladinskega pevskega zbora. 

Izjemen glasbeni dogodek, ki dokazuje, da je na Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah s podružnicami izjemno veliko glasbenikov in prepričani smo, da bomo zanje še velikokrat slišali!

Vabljeni k ogledu fotografij …

Program Glasbenega BUM-a

Dostopnost