(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani starši in skrbniki!

Mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji je že vrsto let največji in najodmevnejši kolesarski dogodek v Sloveniji. Tudi v mednarodnem okolju je utrdila svojo prepoznavnost, saj je gostila že številne kolesarje in ekipe svetovnega razreda.

Skozi svojo bogato zgodovino se je dirka razvila v edinstven športni projekt, ki z razgibanimi trasami etap povezuje celotno Slovenijo, pritegne številne gledalce tako ob cesti kot ob ekranih in kot tak predstavlja odlično promocijo Slovenije kot butične turistične destinacije. Dirko si je v petih letih sodelovanja z Eurosportom ogledalo več kot 46 milijonov gledalcev!

Dirka Po Sloveniji v letu 2023 praznuje 30-letnico prve izvedbe. Letošnja dirka bo sicer 29. po vrsti, saj je zaradi epidemioloških razmer enkrat odpadla. Kolesarji se bodo po slovenskih cestah zapeljali med 14. in 18. junijem.

Tako bo 14. junija skozi Šmarje in mimo OŠ Šmarje pri Jelšah potekala trasa dirke po Sloveniji.

To pomeni odlično priložnost za šolo in naše učence, da sodelujemo v tem spektaklu.

In tukaj naprošamo vas, da se pridružite naši pobudi O ZBIRANJI STARIH – ODSLUŽENIH KOLES. S pomočjo TŠM Šmarje pri Jelšah bomo ta kolesa odpeljali na barvanje (v barve občinskega grba in zeleno barvo – simbol kolesarske dirke) in tako jih bomo lahko uporabili kot posebno kuliso ob cestah in poteh v Šmarju pri Jelšah.

Kolesa nam lahko pripeljete v šolo:

– vsak delovnik od 6.00 do 14.00 (do ponedeljka, 5. 6.)

– ter v soboto, 20. 5., od 8.00 do 10.00

Pustite jih lahko PRED GLAVNIM VHODOM, KJER SO STOJALA ZA KOLESA. Edini pogoj je, da imajo kolesa še izgled kolesa (z obema kolesoma in krmilom).

Hvala, ker se boste pridružili skupnemu sodelovanju in pomagali pri prepoznavnosti Šmarja pri Jelšah ob tako mednarodno odmevnem dogodku.

Ravnatelj Mitja Šket

 

 

 

Dostopnost