(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V torek, 21. marca, so se naši učenci Pija Herič, Blaž Hajnšek in Anže Hajnšek pomerili z nasprotniki iz OŠ Gornja Radgona v četrtfinalu kviza Male sive celice.

Pogumno so kljubovali tremi ter ponovno pokazali veliko znanja in spretnosti. Prva igra Napaka pa taka je bila za obe ekipi pretrd oreh, tako da so prve točke pridobili v igri ABCD. Naši tekmovalci so blesteli v Hitrih celicah in pri Brihtolinu, ki jim je podvojil točke pri enem od vprašanj v zadnjem delu oddaje. Pred zadnjim vprašanjem Razmisli, oceni je naša ekipa vodila za eno točko, napetost pa je naraščala … Tehtnica se je prevesila v prid nasprotne ekipe. Velika želja po uvrstitvi v polfinale se sicer ni uresničila, a kljub temu gledamo na skupno prehojeno pot kot na nepozabno izkušnjo, polno novih spoznanj in prijetnih srečanj.

Tudi tokrat so se zelo izkazali naši navijači, ki so z glasnim ploskanjem spodbujali tekmovalce, pri sestavljanju besede v možganskem labirintu pa bili odlična pomoč. Prav tako so pokazali veliko mero kulture in športnega obnašanja ter kljub porazu zaploskali zmagovalcem.

Čeprav se je tekmovanje za nas zaključilo, se veselimo izjemnega dosežka. Uvrstitev med 8 najboljših ekip v Sloveniji ni kar tako!

BRAVO, PIJA, BLAŽ IN ANŽE, ZA NAS STE ZMAGOVALCI!

Oddajo si lahko ogledate na 1. programu TV SLO v soboto, 15. aprila, ob 9.50.

Dostopnost