(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

LISTKI SRAJČKE BARVAJO
VSE JESENSKE DNI.
VSE NOČI SE HVALIJO,
KDO NAJBOLJ HITI.

                         (Neža Maurer)

 

Tudi pri nas  v 1. in 2. razredu ter pri urah OPB smo barvali listke in iz njih naredili  svečano obleko Tetke jeseni. Že drugi teden se veliko pogovarjamo o jeseni, ki na vsakem koraku zaposluje vsa naša čutila. V torek, 22.10. 2019, smo imeli naravoslovni dan na temo jeseni. Letos smo poseben poudarek dali zelenjavi, pripravi ozimnice ter kisanju repe in zelja. Ta dan se je razred spremenil v prostor za pripravo raznih dobrot iz zelenjave. Otroci so se najbolj veselili zelenjavne pice, ki so jo pojedli za kosilo. Seveda pa kosila ni brez juhe. Zato smo iz zelenjave skuhali tudi dišečo kremno juho.

Največje veselje otrok je bilo nadeti predpasnike, v roke vzeti lupilce in nožke, ter začeti z delom. Pomemben je občutek, da zmorejo kosilo pripraviti sami. Juha in pica sta bili fantastični.

Tudi repa in zelje, ki smo ju pripravili za kisanje, sta že na svojem mestu. Ker smo imeli kar nekaj paprike, je hitro padla odločitev, da jo vložimo v kis in jo tako shranimo za ozimnico. Napolnili smo sedem kozarcev. Pojedli jo bomo ob sendvičih in štručkah.

Učenci so povedali, da jim je bil ta naravoslovni dan všeč, ker so lahko veliko delali z nožki in »ribežli« in da bodo sedaj doma, v kuhinji z veseljem pomagali.

Dostopnost