(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

TEDEN OTROKA 2019

– MUZEJ NA PROSTEM V ROGATCU

V petek, 4. 10 2019 smo obiskali Muzej na prostem v Rogatcu. Učenci so spoznali življenje nekoč, udeležili so se delavnic v katerih so pekli žulike, izdelali so preprosto glasbilo nunalco, pri čebelarju pa so iz voska naredili svečko.

– TETKA JESEN

V ponedeljek, 7. 10. 2019 smo se odpravili v gozd. Nabirali smo gozdne plodove, opazovali drevesa in raziskovali podrast. Ustvarjali smo tudi izdelke iz naravnih materialov. V jutranjem krogu smo prebirali  Sovico Oko in Čuka na palici ( Makarevič) ter likovno poustvarjali.

– NAŠE PRAVICE

V torek, 8. 10. 2019 smo spoznali Pavčkovo pesem Naše pravice.

– PROMET

V sredo, 9. 10. 2019 nas je obiskal policist Krsto Krivokapič. Skupaj smo se odpravili na učni sprehod: Varno na poti v šolo. Tretješolci pa so izdelali prometne znake.

– MOJA ŽIVAL, MOJA ODGOVORNOST

V četrtek, 10. 10. 2019 smo prebirali knjigo N. Kušar Žibert, Manca. Pripoveduje o deklici, ki preživlja počitnice pri babici in dedku na kmetiji. Manca pomaga skrbeti za živali na kmetiji, majhnega mucka, sreča pa tudi veliko gozdnih živali. Učenci so pripovedovali o svojih hišnih ljubljencih, opisovali kako skrbijo za njih in likovno poustvarjali.

– GASILCI

V petek, 11. 10. 2019 so nas obiskali gasilci PGD Mestinje. Prikazali so nekaj načinov gašenja požarov, učenci so si ogledali gasilske avtomobile in opremo.

Učenci so skozi ves teden smeli prinašati in se med odmori igrati s svojimi igračami.

 

Vodja POŠ Mestinje

Romana Kocijan, prof.

no images were found

Dostopnost