(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

GLEDALIŠKA PREDSTAVA, KI DA MISLITI

 

V sredo, 18. septembra, so si devetošolci ogledali gledališko predstavo Draga Eva  v izvedbi Šolskega centra Rogaška Slatina. Dijaki so se tokrat lotili predstaviti teme, o katerih ne govorimo radi, pa so  prisotne med mladimi v času odraščanja: osamljenost, samomor, izključenost iz družbe in samohranilstvo, kot so zapisali v svojem predstavitvenem letaku.

Glasbena drama, v kateri je nastopilo pet dijakinj, ki so svoje vloge izvrstno odigrale s prepričljivo igro in  izraznostjo. Nas, Šmarčane, je s svojo igro v vlogi Klare pritegnila tudi  naša bivša učenka Ana Zorin, ki je bila neprepoznavno hladna in brezizrazna, a samo na odrskih deskah. Gledalce so dijakinje  še posebej presenetile in prevzele  z glasbenimi vložki, katerih izpostavljeni prevedeni deli besedil so bili sporočilno izredno bogati.

Skratka, igra vredna ogleda. Zakaj? Vprašajte devetošolce. Nekaj njihovih  zapisov:

Predstava se mi je zdela primerna, ker se videno v igri lahko zgodi vsakemu izmed nas. Tudi na tragičen način.

Predstava se mi je zdela dobra in primerna, saj nam pove, da moramo biti to, kar smo, in se ne smemo ozirati na to, kaj si drugi mislijo o nas.

  Predstava mi ni bila preveč všeč zaradi žalostne oziroma precej težke teme. Se mi pa zdi, da je bila vsebina dokaj primerna za nas, ker poudarja pomen samozavesti, ki je nekaterim primanjkuje.

Predstava mi ni bila najbolj všeč. Mi  pa pove, da če padeš, se moraš pobrati in iti naprej.

Predstava mi je bila všeč, saj je prikazovala, kaj se lahko človeku zgodi v življenju in da je pomembno, da ko pademo, se poberemo in živimo naprej. Pove tudi, da ni pomembno, kakšen je človek po zunanjosti, ampak kakšen je po notranjosti.

Meni se je zdela predstava primerna, saj smo tudi mi v obdobju odraščanja. Pokazala nam je, da četudi ni vse popolno in te kdaj kdo močno prizadene, moraš ostati ti, moraš vztrajati.

Predstava mi je bila p eni strani zanimiva, po drugi pa moreča, ker je v njej žalostna resnica današnjega časa.

 

Naj zaključimo z besedami, ki si jih je vredno zapomniti, ko (mislimo!) smo na tleh:

 

VEDNO JE NEKDO, KI V TEBI VIDI DOBRO. TAKO DA NI VSE TAKO SLABO, KAJNE?

 

Dostopnost