(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

SPREJEM PRVOŠOLCEV NA MATIČNI ŠOLI

V ponedeljek, 2. septembra, je bil prav poseben dan. Za prvošolce in njihove starše. Prvi nasmejani, malce vznemirjeni,  spet drugi zaskrbljeni in polni vprašanj. Ja, šola je na stežaj odprla vrata novemu šolskemu letu 2019/2020 in medse povabila učence, starše, vse zaposlene na šoli in tiste, ki skrbijo in pomagajo, da  vse poteka, kot mora – občino oz. župana.

»Prestop šolskega praga je za vsakega otroka velik dogodek. To vem, ker sem  ga sam že  doživel,» so besede, s katerimi je starše 64 prvošolcev na centralni šoli pozdravil župan Matija Čakš. Ravnatelj šole Mitja Šket pa je dodal, da se je letos število učenec na centralni šoli s podružnicami povečalo za 107 prvošolcev, ki bodo z igro, znanjem in delom gradili svoje osebnosti in spoznavali neznanke okoli sebe v 9 oddelkih (tudi kombiniranih).

Da pa bo  prvi šolski dan nepozaben, so za topel  sprejem poskrbele učiteljice in vzgojiteljice z drugošolci, ki so tako imeli priložnost pokazati, kaj se lahko »male glavice« naučijo v enem šolskem letu: plesati, peti, brati, napovedovati, lepo obnašati. Bili so popolni gostitelji!

Po uvodni kulturni prireditvi so razredničarke popeljale starše v matične učilnice, kjer so jim posredovale potrebne informacije glede organizacije pouka, medtem ko so njihovi bodoči prvošolčki  uživali v šolski knjižnici ob poslušanju pravljice, ki jo je prebirala  knjižničarka Monika.

Za sladek zaključek prijetnega dopoldneva pa je poskrbela šolska kuhinja.

In kaj  zaželeti prvošolcem? Za popotnico naj bodo besede pesnika Pavčka, ki svetuje v eni svojih pesmi:

Ko hodite, pojdite zmeraj do konca. /…/ In če ne pridete ne prvič in ne drugič do krova in pravega kova, poskusite vnovič in zopet in znova.

Srečno!

Dostopnost