(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Ob zaključku Bralne značke nas je obiskal pisatelj Primož Suhodolčan. Najprej je s svojim pripovedovanjem zabaval učence od 1. do 5. razreda centralne šole in podružnic, nato pa še učence od 6. do 9. razreda. Njegovim »resničnim« dogodivščinam so se od srca nasmejali.

V tem šolskem letu je za bralno priznanje bralo  več kot 700 učencev centralne šole in podružnic, med njimi 23 zlatih bralcev.

Knjige Primoža Suhodolčana učenci zelo radi berejo in jih uvrščajo med svoje najljubše. Zgodbe jih navdušujejo s svojevrstnim humorjem, duhovitostjo in izvirnostjo. Primožev oče je pisatelj Leopold Suhodolčan, ki je bil eden od pobudnikov tekmovanja za bralno značko. Po njegovi smrti je Primož nadaljeval njegove zgodbe o Naočniku in Očalniku ter Petru Nosu. Za svoje delo je prejel številne nagrade. Za knjige iz zbirke Pozor, pravljice! je bil večkrat nominiran za nagrado desetnica.

Po knjigi Košarkar naj bo, eni najbolj izposojanih knjig v Sloveniji, je posnet tudi mladinski film, ki navdušuje gledalce širom Slovenije. Kot je povedal pisatelj, se junaki knjižne uspešnice v kino vračajo že to jesen.

 

Dostopnost