(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Na dan Parade učenja, v sredo, 15. 5. 2019, so se sedmošolci v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah srečali s pisateljico Natašo Konc Lorenzutti. V okviru projekta Rastem s knjigo – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu so že v začetku šolskega leta v dar prejeli njeno knjigo Avtobus ob treh. Prebrali so jo za domače branje, nekateri pa so se v njeno vsebino poglabljali tudi na pripravah za Cankarjevo tekmovanje.

Na srečanju so sedmošolci avtorico spoznali še v živo in jo imeli priložnost povprašati, kako je nastajala zgodba mladinskega romana. Z veseljem je spregovorila o svoji ustvarjalni poti na literarnem področju, kot pravi, pa je njeno poslanstvo predvsem spodbujanje branja med mladimi. Pisateljica ima z odraščajočimi otroki bogate izkušnje, saj ima sama pet otrok. Zaveda se, da je branje v krizi, zato je zadovoljna, če s svojimi nastopi spodbudi vsaj kakšnega mladostnika, da raje poseže po knjigah.

Uživali smo tudi v kamišibaju, svojevrstni umetnosti pripovedovanja zgodb, ki jo Nataša Konc Lorenzutti kot gledališka igralka odlično obvlada. Popeljala nas je v modrosti ljudskih basni, preoblečenih v rime in zbranih v njeni knjigi Krilate in kosmate basni, z recitacijo pesmi pa v nas že prebudila željo po poletnih počitnicah.

Na koncu se je pisateljica s sedmošolci še fotografirala in podpisala knjige, ki bodo učencem gotovo v trajen spomin na srečanje z njo.

 

 

Dostopnost