(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V sredo, 15. 5. 2019, se je na Paradi učenja, osrednji prireditvi Tedna vseživljenjskega učenja, s svojo stojnico predstavila tudi naša šola. Pod mentorstvom učiteljic Marjete Dečman Iglič, Marije Kuraj in Polone Štante so učenci pripravili predstavitev različnih aktivnosti, ki jih izvajamo v okviru programa Ekošola: Odgovorno s hrano, Hrana ni za tjavendan … Ker je ravno 15. maj dan podnebnih sprememb, so izpostavili tudi naše dejavnosti, povezane s to temo. Na stojnici so obiskovalci prejeli letake z nasveti, kako lahko sami pripomorejo k zmanjšanju posledic podnebnih sprememb.

Obiskovalcem so ponudili krompirjev kruh, namaz iz belega fižola in pecivo beračeva torba. Slednje so pripravili po receptu iz knjižnice ročno napisanih receptov, ki so jih prispevali starši in stari starši naših učencev. Osrednja sestavina jedi je kruh, ki v naših kuhinjah velikokrat ostaja, recept pa je predlog, kako ga lahko porabimo.

Na Paradi učenja se je predstavila  tudi šolska ekipa prve pomoči in pod sloganom Pomagam prvi prikazala oskrbo pogostih poškodb. Ekipa je šolo uspešno zastopala tudi na tekmovanjih iz prve pomoči.

Obiskovalci so se radi ustavljali ob naši stojnici, saj so jih osmošolke Špela Gobec, Laura Lipar, Sergeja Jezovšek, Neža Močenik, Tia Grobovšek, Ema Verbovšek in Manca Korenjak Šoster skupaj z učiteljico Polono Štante znale privabiti z odlično pripravljeno predstavitvijo.

 

Dostopnost