(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V četrtek, 18. 4. 2019, smo se učenci POŠ Mestinje in učenci 2. C razreda, skupaj z učiteljicami, odpeljali v Ljubljano.

Najprej smo si v Lutkovnem gledališču ogledali čudovito predstavo Jure in Jaka. Zgodba nas je naučila, kako pomembno je sobivanje in sprejemanje drugih, kako lepo je imeti najboljšega prijatelja, kako pomembno je izbirati besede in kako pomembna je beseda…izgovorjena in zapisana.

Polni vtisov smo odšli proti Slovenskem šolskem muzeju. Sprehodili smo se mimo Robbovega vodnjaka, Mestne hiše in čez Šuštarski most.

V muzeju smo “odšli” v leto 1900, kjer nam je gospod učenik razložil, kako so naši predniki hodili v šolo in nam prikazal učno uro, kjer smo se prelevili v igralce in postali čisto pravi učenci, 18. malega travna, leta 1900.

Na Kongresnem trgu smo pomalicali in se odpravili proti Prešernovem spomeniku, si ga ogledali in se posladkali s sladoledom.

Pot nas je vodila do Zmajskega mostu, kjer smo se spomnili na Kovičevega Zmaja Direndaja in odkorakali proti tržnici, kjer smo si kupili spominke.

Dobre volje in prijetno utrujeni smo se vrnili proti domu.

 

Dostopnost