(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Lutkovno gledališče in Šolski muzej v Ljubljani smo drugošolci centralne šole in podružnic obiskali v sredo, 17. 4., in četrtek, 18. 4. 2019.

Lutkovna predstava Jure in Jaka nas je očarala z zvočnimi in svetlobnimi efekti, likovno podobo in odlično sceno. Otrokom je bila na nevsiljiv način predstavljena vsebina slikanice Kitty Crowther. Poučna zgodba o prijateljstvu, drugačnosti in moči besed oziroma branja nas ni pustila ravnodušnih.

Do Šolskega muzeja nas je pot vodila mimo Robbovega vodnjaka, Mestne hiše, čez Šuštarski most, mimo Univerze, onstran Kongresnega trga.

V muzeju nas je pričakal učenik. Spremenili smo se v igralce ter se vrnili v leto 1900. Sedli smo za šolske klopi in učna ura v ljudski šoli za časa Avstro-Ogrske monarhije se je začela.

Ker naše glavno mesto ponuja veliko zanimivosti, smo se povzpeli na Nebotičnik in uživali v krasnem razgledu. Mimo hotela Slon, po Čopovi ulici, smo prišli do Prešernovega trga. Tam smo občudovali Prešerna in se posladkali s  sladoledom. Po Tromostovju smo prečkali Ljubljanico in za Plečnikovimi arkadami zagledali tržnico, kjer je bila priložnost še za nakup spominov. Pot smo zaključili mimo Zmajskega mostu ter se polni vtisov vrnili na avtobus.

Dostopnost