(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Za nami je uspešen šahovski vikend. V soboto, 13. 4., so najmlajši učenci v kategoriji do 9 let igrali na državnem posamičnem in ekipnem prvenstvu v Šmarju – Sapu. Posamično so Nejc Šale, Anže Drama, Jošt Ratej in Tilen Guzej med 168 tekmovalci dosegli uvrstitve nekje v sredini, ekipno pa 19. mesto.

V nedeljo, 15. aprila, pa je državno ekipno prvenstvo v Šmarje – Sap privabilo najboljše šahiste in šahiste v kategoriji do 12 let.  Našo šolo sta zastopali dve ekipi. Ekipa v sestavi Tilen Drama, Vid Koritnik, Jakob Gobec, Vid Ratej in Luka Kitak se je vseskozi z dobrimi vmesnimi rezultati borila za najvišja mesta, na koncu pa osvojila odlično 10. mesto. V drugi ekipi so igrali Ulla Muzel, Lukas Ancelj, Nejc Šale, Jošt Ratej in Anže Drama.

Konkurenca na državnih šahovskih tekmovanjih je izredno močna, zato vse čestitke našim šahistom, da so se borili za vsako točko in kar se da najboljšo uvrstitev. Na koncu največ štejejo nove izkušnje in pridobljeno šahovsko znanje, ki ga na tekmovanjih na tako visokem nivoju gotovo še nadgradijo.

Dostopnost