(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Že v začetku letošnjega leta smo se devetošolci razveselili, ko smo izvedeli, da bomo imeli možnost obiskati London. Bolj ko se je bližal naš odhod, bolj smo bili vznemirjeni. Nekateri so prvič leteli z letalom, zato je bilo za njih vse še bolj novo. Na pot smo se odpravili pozno ponoči v petek, 5. aprila, in iz Benetk odleteli proti britanski prestolnici. Čakal nas je pester dan. Med drugim smo si ogledali Camden town in muzej voščenih lutk, kjer smo se sprehodili po rdeči preprogi in posneli nekaj fotografij z zvezdniki. Po večerji smo imeli nekaj časa za nakupovanje. Ko smo ob koncu dneva prišli v hotel, smo bili že zelo utrujeni in mislim, da nas je večina kar hitro zaspalo.

Naslednji dan smo spoznali angleško vodičko Michelle. Vodila nas je skozi London in nas opozarjala na zanimivosti. Ogledali smo si Buckinghamsko palačo, kjer smo videli menjavo straže. Sprehodili smo se tudi po narodni galeriji, kjer smo lahko občudovali dela odličnih umetnikov, kot so Vincent van Gogh, Claude Monet in Pablo Picasso.

Nato smo šli na London Eye, od koder smo imeli pogled na celo mesto, nekateri pa so se soočili s svojim strahom pred višino. Z ladjico po reki Temzi smo se pripeljali do Tower Bridge.

Zatem smo se s podzemno železnico, ki je bila naše glavno prevozno sredstvo skozi dneve v Londonu, odpeljali do Stamford Bridge stadiona. Stadion je dom nogometnega kluba Chelsea F. C.

V ponedeljek pa smo si ogledali še dva muzeja: Natural History Museum in Science Museum. Sprehodili smo se tudi do Hyde Parka, kjer smo videli kar nekaj veveric.

Trije dnevi so v odlični družbi prehitro minili. Zelo smo se zabavali, naučili smo se veliko novega in mislim, da nam bo vsem London ostal v prijetnem spominu. Sama bi se še z  veseljem kdaj vrnila, saj me je mesto očaralo.

Eva Dabelić, 9. a

Vtisi učencev:

Super je bilo razvijati naše znanje angleščine, odkrivati zgodovino in multikulturo tega mesta. Upam, da se kmalu vrnem tja in raziščem še tiste znamenitosti, ki jih sedaj nisem videla. (Lara B.)

Bila je čudovita izkušnja. Najbolj všeč mi je bil čas z vodičko, ko nam je razkazovala London in nam pripovedovala o zgodovini mesta. (Maša)

Najbolj mi je ostal v spominu London Eye in razgled na London. (Ana K.)

Super je bilo. Najbolj mi je bila všeč nedelja, ko smo dan preživeli z angleško vodičko. (Nika)

V Londonu mi je bilo zelo všeč. Videli smo vse znamenitosti in imeli veliko prostega časa. Najbolje je bilo v Science Museum, saj sem tam spoznal punco. Londona ne bom nikoli pozabil in upam, da bom še kdaj odšel tja. (Jean Luka Ž.)

Bilo mi je zelo všeč. Všeč mi je bilo v muzeju voščenih lutk. (Maja Ocvirk)

Bila je zelo zabavna ekskurzija. Videli in slišali smo veliko novega. (Tilen Dimnik)

V Londonu je bilo nepozabno, ko smo se odpravili po Oxford Streetu.

Underground zelo hitro kroži, na vlaku pa vedno stojiš.

Nepozabno doživetje. Izredno všeč mi je bilo, da so Angleži zelo vljuden narod. (Ema)

Bilo je zelo dobro. Mesto je zelo veliko in precej zanimivo , razen vreme, ki je bilo bolj turobno. Najbolj se mi je v spomin vtisnil Stamford Bridge. (LPG)

Bilo je zelo v redu, še posebej Stamford Bridge. (L. P. M.)

Bilo je zabavno, saj smo veliko časa preživeli s prijatelji in videli znamenitosti. (Nika)

V Londonu mi je bilo všeč, saj smo se peljali z letalom in videli veliko zanimivih stvari: kraljičino palačo, njeno stražo in še veliko drugega. (N. K.)

V Londonu smo se zelo zabavali in videli veliko znamenitosti. (Brina)

Dostopnost