(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Šolski pevski zbori so nas tudi letos razveselili z ubranim petjem in v četrtek, 17. januarja, z glasbo razpršili slabe misli ter v srca poslušalcev, ki so do zadnjega kotička napolnili večnamenski prostor, prinesli sproščenost, povezanost in veselje. Besedo dobrodošlice sta zbranim izrekli devetošolki Nika in Lara, nato pa jih razigrano popeljali skozi zgodbo že tradicionalnega koncerta pevskih zborov OŠ Šmarje pri Jelšah. Z raznolikim izborom otroških pesmi se je predstavilo devet zborov; vse je na klavirju spremljala Urša Ketiš. Pod vezno besedilo se je tudi tokrat podpisala učiteljica Valentina Kidrič, za čudovito zimsko sceno pa je poskrbela Silvica Mesiček Schmid.

Na oder je najprej stopilo šest učencev izbirnega predmeta ansambelska igra, ki pod mentorstvom učiteljice Marte Žgajner spoznavajo inštrumente in njihov zven. Predstavili so se s skladbama Kovaška in Jutranja rosa.

Otroški pevski zbor Ciciban obiskuje 25 živahnih in radovednih prvošolcev, učiteljica Helena Rančigaj pa skrbi, da je njihovo petje kljub razigranosti ubrano. Predstavili so se s pesmicama  Biba leze in Cici himna. S slednjo so sporočili, da se ciciban smeji na svoj način, raja in zapoje, ker je njegova radovednost brez meja.

Otroški pevski zbor Šentvid vodi učiteljica Marta Koprivc. Zapeli so o čudežni klopi, ki te ponese v svet in odpira nove poglede, in o kresničku s svetlo lučko.

Učenci s Kristan Vrha so pod vodstvom učiteljice Anje Vrbek zapeli Pod to goro zeleno in Tri čebele.

Glasove so združili učenci iz Sladke Gore in Mestinja ter se pod vodstvom mentorice Tanje Kusić v prvi pesmici spraševali Kam je skočil zajček, v drugi pa nas v ritmu sambe popeljali na ulice karnevalskega Ria, kjer sta vedno sonce in ples.

Pevci in pevke s Svetega Štefana pod taktirko učiteljice Silve Ketiš so zapeli pesem o muci, ki igra klavir in ugotovi, da ni tako enostavno, v pesmi Nekoč so šli po svetu pa so predstavili štiri krojače.

Otroški pevski zbor centralne šole z mentorico Tjašo Šuc nas je najprej popeljal v deželo Nije, kjer vsak se lahko skrije, se igra in neumnosti trapa …, nato pa zapel še o dečku in soncu.

Otroški pevski zbor iz Zibike pod vodstvom Helene Rančigaj se je predstavil s pesmicama Tujček maček in Prišla je miška iz mišnice.

Mladinski pevski zbor pod vodstvom učiteljice Marte Žgajner je zapel pesem o ljubezni, tisti ta pravi, ki se na skrivaj rodi, in prijateljstvu, za katerega se je vredno truditi. S kitaro jih je spremljal devetošolec Leon Žaberl.

Na koncu so vsi sodelujoči zbori združili glasove v skupnih pesmih V dolinci prijetni in Jaz pa pojdem na Gorenjsko ter tako potrdili misel, da glasba razprši slabe misli in prinaša sproščenost, ljubezen, povezanost in veselje.

Več fotografij, za katere sta poskrbeli šestošolki Ema Sternad in Klara Murko, si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

Dostopnost