(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V soboto, 15. 12. 2018, smo se ob 8. uri odpravili na potep po avstrijski Štajerski. Na avtobusu ni manjkalo smeha in zabave.

Naša prva postojanka je bila čokoladnica Zotter v kraju Bergl, kjer že desetletja izdelujejo več kot 150 različnih okusov čokolade, na primer s cimetom, vrtnicami, raznim sadjem, kavo…  Že pred vstopom v čokoladnico je zunaj prijetno dišalo. Najprej smo si ogledali kratek video, potem pa odšli čokoladnim okusom naproti. Bili so odlični. Na koncu smo lahko izdelke tudi kupili. Nato je sledila vožnja do Gradca. Najprej smo se povzpeli z gondolo na goro Schlossberg. Razgled je bil čudovit. Tam smo se pomešali med množico obiskovalcev prazničnega sejma, od koder pa smo se odpravili v mestno jedro. Nekaj časa smo se sprehajali po mestu, nato smo imeli prosti čas. Med njim smo občudovali prekrasno okrašeno mesto, odšli v trgovine in se s čim okrepčali.

Okoli 18. ure smo se zbrali in odšli proti avtobusom. Sledila je vožnja domov. V Šmarje smo prispeli okoli 20. ure. Na avtobusu sem premišljevala, kako super dan smo preživeli s prijatelji.

Neža Ramšak, 7. b

 

 

Dostopnost