(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Na Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah smo letos prvič priredili šahovski turnir v spomin na dolgoletnega predsednika šmarskega šahovskega kluba g. Avguština Cverlina, ki je požrtvovalno razdajal svoje znanje in šah približal mnogim generacijam otrok. Združili smo ga z Miklavževim turnirjem, katerega pobudnik je bil pred desetimi leti prav g. Avgust. Učenci se šolskih turnirjev radi udeležujejo. Tudi letos je sodelovalo lepo število mlajših in malo starejših šahistov. Odigrali so pet kol, nato je sledila podelitev medalj najboljšim v posameznih kategorijah. Med mlajšimi fanti so prva tri mesta zasedli Nejc Šale, Jošt Ratej in Anže Drama, med starejšimi pa Vid Koritnik, Jakob Gobec in Tristan Ancelj. Medalje smo podelili tudi dekletom. Med mlajšimi so jih prejele Tija Mikez, Lina Mikez in Lara Karić, med starejšimi pa Ulla Muzel, Ana Marija Plevnik in Hana Golež.

Na nadobudne šahiste ni pozabil niti Miklavž, ki je v sodelovanju s sponzorji in predsednikom šahovskega kluba Dominikom Košičem bogato napolnil darilne vrečke ter vsakega razveselil s svojimi dobrotami.

Zahvaljujemo se g. Košiču za tvorno sodelovanje, šahovskima sodnikoma Mirku Koširju in Silvestru Šrimfu, da sta pozorno spremljala dogajanje na šahovnicah, in vsem sponzorjem, s pomočjo katerih so bile Miklavževe vrečke polne dobrot.

 

Dostopnost