(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V petek, 7.decembra 2018, so se učenci OŠ Šmarje pri Jelšah podali v Maribor, da bi odigrali 7 kol šahovskih partij. Organizatorji so pripravili drugi šahovski turnir Štajerske kadetske lige v šolskem letu 2018/19. Šahisti poleg točk, ki jih zberejo na posameznih turnirjih, seštevajo do vključno zadnjega tekmovanja, ko je znan tudi absolutni tekmovalec.

V petek se je v šahovski boj podalo 11 učencev in vsi so dosegli lepo število točk, ki bodo šle v skupni seštevek posameznika. Prvič v zgodovini Štajerske kadetske lige pa je bilo potrebno izvesti dodatno partijo šaha. Zmagovalca v kategorji U12 niso mogli določiti kljub vsem kriterijem. Tilen DRAMA si je moral ponovno nadeti svojo srečno kapo in postaviti figure na mizo. Sodniki so zaprli prostor in vsi smo nestrpno čakali na razglasitev rezultata, ob tem pa močno stiskali pesti za Tilna.

Sodniki so končno javili, da je partijo dobil tekmec, ki je igral s črnimi figurami, Tilen pa je z nasmeškom na obrazu sprejel tudi 2. mesto v kategoriji U12.

Iskreno čestitamo vsem udeleženim šahistom za vse uspešne partije in pridobljene točke.

Dostopnost