(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Pravijo, da se dobro z dobrim poplača. Tako nas je bilo poplačanih pet najkulturnic in kulturnikov, ki smo v letošnjem in preteklih šolskih letih vidno prispevali k oblikovanju kulturnega utripa na naši šoli. Nagradni, že tradicionalni izlet nas je v torek, 15. 5. 2018, navsezgodaj popeljal v Žalec in okolico. Letošnjo organizacijo sta namreč prevzeli I. OŠ Žalec in OŠ Šempeter, ki sta sestavili izjemno razgiban in zanimiv program dogajanja.

Razdeljeni smo bili v dve večji skupini in kot prvo skupino nas je pot najprej vodila v jamo Pekel. Tam nas je pričakala vodička, ki nas je popeljala skozi manjšo kraško jamo, katere skala pri vhodu spominja na hudička, od tod tudi ime jame Pekel. Četudi smo hodili po ˝peklu˝, smo vsi varno in brez posledic prišli nazaj ter se odpravili proti Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije. Na kratko so bili predstavljeni zgodovina hmeljarstva, načini sušenja in obiranja hmelja, vse skupaj pa je popestril filmček iz leta 1961. Sprehodili smo se še do znane fontane piv v središču Žalca, pot pa smo zaključili v dvorani Krajevnega društva Vrbje, kjer so nas prijazno pogostili, nato pa še s kulturno predstavo učencev I. OŠ Žalec v angleškem jeziku z naslovom Alien Research nagradili.

Preživeli smo zelo kulturno obarvan dan, poln novih doživetij, ob tem pa se zabavali in se domov vrnili polni lepih vtisov.

Ana Zorin, 9. a

Najkulturnice in najkulturnika: Tilen Šket, Ana Zorin, Ognjen Josić, Eneja Vehovec Pondelak in Tina Šket iz 9. a

Dostopnost