(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Glasba je dala polet domišljiji. Kot  najbolj priljubljen jezik na svetu in najmočnejša oblika čarovnije je spregovorila na tradicionalnem KONCERTU ŠOLSKIH PEVSKIH ZBOROV. V večnamenskem prostoru šole so na četrtkovo popoldne, 15. februarja, mladi pevci z ubranimi glasovi velikodušno odprli vrata glasbi, starši, učenci, učitelji in drugi ljubitelji zborovskega petja pa so se prepustili njeni čarobni moči. Program sta razigrano povezovali devetošolki Tina Šket in Manca Avsec, pod vezno besedilo pa se je podpisala učiteljica Valentina Kidrič.

Prvi je nastopil 40-članski mladinski pevski zbor OŠ Šmarje pri Jelšah pod taktirko Marte Žgajner. Zapeli so ljudsko pesem iz Kaštela Kemu si dala rožice in angleško Ko se smeješ – When you are smiling. Za spremljavo na kitarah sta poskrbela osmošolca Leon Žaberl in Kristjan Kos.

Nadaljevali so naši najmlajši pevci – Glasbene urice pod vodstvom mentorice Helene Rančigaj. Ob Muzikantski so veselo poplesavali, nato pa se predstavili še s pesmico Deček. Spremljali so jih Martina Rančigaj s kitaro, Žan Lorger s trobento in Gašper Gobec z bobni.

Kako je komar zaplesal z muho, so v ljudski pesmi prepevali učenci otroškega pevskega zbora pod vodstvom Tjaše Centrih. Po ljudski modrosti, ki najbolje ve, kaj je dobro in kaj ne, so otroci prepevali še o tem, kako bi bilo, če bi se svet nazaj vrtel. Za klavirsko spremljavo je poskrbela Urša Ketiš.

»Dan včasih je zaspan, včasih nasmejan, igriv. Na saneh otroke razveseli, če seveda – sneži. Obrazi žarijo,  sončku se potijo in smejijo,« sta pesem Otroci se sankajo in pevce podružnične šole Zibika napovedali povezovalki programa. Po razigranem dnevu pa so nas s pesmijo popeljali v miren in spokojen večer. Tudi tokrat je za klavir sedla Urša Ketiš, pred pevce pa stopila mentorica Helena Rančigaj.

O mami in jeziku ljubezni, ki ga razume vsak otrok, ter o izštevankah so peli učenci iz podružnične šole Kristan Vrh pod vodstvom mentorice Anje Vrbek. Zapeli so ob klavirski spremljavi Urše Ketiš.

Otroški pevski zbor iz Šentvida je pod vodstvom mentorice Marte Koprivc prepeval Do re mi, nato pa še o kužku, ki se je odpravil vasovat. Za klavirsko spremljavo je poskrbela Urša Ketiš, pomagala sta še Andreja Grosek s citrami in Gašper Križan s harmoniko.

Pevci s Svetega Štefana so se predstavili s pesmicama Šla je botra lisička in Špela marela. S klavirjem jih je spremljala Urša Ketiš, da je pesem dobro zazvenela pa je poskrbela mentorica Silva Ketiš.

Glasove so združili učenci iz Sladke Gore in Mestinja ter pod vodstvom mentorice Tanje Kusić odpeli pesmi Moj prijatelj, Piki Jakob in izštevanko Ti si fuč. S klavirjem jih je spremljala Urša Ketiš.

Ob koncu so vsi sodelujoči zbori združili glasove v skupni pesmi, ki je bučno zadonela in posredovala misel o pomenu povezanosti, spoštovanju in odgovornosti ali kot sta zaključili povezovalki Tina in Manca: »Če se združimo in v en glas zapojemo, bomo uspeli.«

Več fotografij najdete v spodnji fotogaleriji.

no images were found

 

 

 

Dostopnost